Сварява се марината от виното, сол, зърната черен пипер и копър, магданоза, дафиновия лист. Щом кипне, в нея се поставя рибата. Вари се още 10 минути. Изважда се рибата, охлажда се. Почиства се от главите и костите и се обелва кожата. Месото се отделя на филета или едри парчета. Напоява се със сока от половин лимон. Маринатата се сварява още веднъж и се прецежда през марля. Отделя се само сокът, в който се налива разтопения желатин и леко се посолява. В подходящ съд (кексова форма) се налива малко от сместа, нареждат се кръгчета лимон, а върху тях риба. Налива се внимателно останалата желираща смес. Охлажда се в хладилник за 4 часа. Сервира се, като формата се топва за 1 минута в гореща вода, захлупва се с чиния и се обръща. Поднася се с маслинена паста.